Regen nekt Styby in de Omloop

Regen nekt Styby in de Omloop

De Omloop Het Nieuwsblad is gewonnen door Ian Stannard. De Brit was in een sprint met twee sneller dan Greg Van Avermaet. Niki Terpstra werd voor Omega Pharma-Quick Step vijfde. Styby kwam er helaas niet aan te pas. “Ik had krampen van de kou.”

“We stonden vanmorgen met een sterk team aan de start in Gent en de verwachtingen waren hoog. De aanloop naar de finale verliep vlot. Ik keek er naar uit wanneer het echt zou beginnen. Toen het bijna zo ver was gaf ik mijn regenjas en handschoenen af aan de volgwagen.”

En toen sloeg het noodlot toe. “Een kilometer of vijf later begon het toch wel te regenen, zeker? En het is niet meer gestopt. Het peloton begon heel zenuwachtig te rijden. Het was ongeveer vijf a zes graden. Ik kreeg op de duur krampen van de kou. Eerst de voeten, daarna de rest van het lichaam…”

“Ik heb bij momenten aan Milaan-Sanremo van vorig jaar gedacht. Ook onze kopman Tom Boonen had er trouwens net zoveel last van als ik. Het is jammer dat we niet beter hebben kunnen presteren, want Iljo Keisse heeft in het begin van de wedstrijd veel gewerkt.”

Styby eindigde als 29e op bijna vier minuten van Stannard. “Geweldige prestatie van de man van Sky. In deze omstandigheden is winnen heel knap”, besloot onze favoriet, die morgen weer naar Mallorca vliegt.
By on 01/03/2014