Oman

Oman

Na het wereldkampioenschap veldrijden heb ik niet stilgezeten. Twee dagen later stond er al een verkenning van de Ronde van Vlaanderen op het programma en daarna vloog ik weer naar Mallorca. Het weer was er goed en dus heb ik er opnieuw heel goed kunnen trainen.

Ik zou deelnemen aan twee wedstrijden van de Mallorca Challenge, maar dat is er uiteindelijk maar één geworden. Ik voelde me niet zo goed tijdens de wedstrijd, maar ik was wel tevreden. Ik vloog van Mallorca naar Zürich, van waaruit het naar Oman ging. Daar start ik morgen in mijn volgende wedstrijd.

Zelf heb ik geen grote ambities in Oman. De aankomst naar Green Hill is te zwaar voor mij. Maar ik zal Tom Boonen wel proberen te helpen aan een spurtzege en Rigoberto Uran zo goed mogelijk bijstaan. Hij mikt op een goede klassering in het klassement.

Als de kans zich voor doet, probeer ik wel voor een goede uitslag te gaan in een etappe. We zien wel. Ik denk dat Oman trouwens een goede voorbereiding is voor de voorjaarsklassiekers. Na Oman start ik ook in de Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne en Parijs-Nice.

Z.
By on 17/02/2014