Prohrát v Baalu s Nysem? To je jako vítězství

Prohrát v Baalu s Nysem? To je jako vítězství

Svùj poslední start ze šesti avizovaných cyklokrosových závodù na přelomu roku proměnil Zdeněk ve druhé místo. Při Bpost Bank-trofee v Baalu nestačil jen na belgickou legendu Svena Nyse, který v místě svého domova porazil Štybyho o 51 vteřin.
„Prohrát v Baalu se Svenem, to je jako vítězství. On má teï famózní formu a jede jinou kategorii než všichni ostatní. Navíc mu tenhle okruh neskutečně sedí a vyhovovalo mu i počasí. První polovina okruhu byla taková uklouzaná, na druhé bylo hutné bahno. Ale mně tahle tra taky sedí, mám závod v Baalu moc rád, i když jsem tu nikdy nevyhrál a byl jsem jen několikrát druhý,“ řekl Zdeněk. „Je tu pokaždé nádherná kulisa, ta atmosféra stojí za to,“ dodal.
Se svou krosovou misí je spokojen. „V minulé sezóně jsem sice byl ve všech závodech na bedně, ale teï jsem startoval ze třetí řady a než jsem se probojoval do čela, někdy to stálo dost sil, které pak chyběly. Pocitově byl nejlepší právě ten poslední závod v Baalu, kde se mi jelo hodně dobře. Byla to vydařená mise a v neposlední řadě dobrý tréninkový blok. Teï se z toho krosu musím trochu otřepat a od 5. ledna mě čeká s týmem soustředění ve španělském Calpe. Mistrovství republiky v cyklokrosu určitě nepojedu, o startu na mistrovství světa v Hoogerheide se rozhodnu na poslední chvíli. Rád bych tam jel, ale bude záležet na spoustě okolností,“ dodal Štyby.





By on 01/01/2014