Bedna v Zolderu

Bedna v Zolderu

Skvělý výkon předvedl Štyby v závodě Světového poháru v Zolderu. Ve svém druhém ostrém startu v cyklokrosové sezóně bojoval do poslední chvíle o prvenství a nakonec skončil třetí.
„Jsem spokojený, i když k vítězství chyběl kousek. V jednu chvíli jsem si myslel, že by to mohlo vyjít na prvenství, protože jsme s Larsem van der Haarem najížděli společně na poslední schody, ale já po nich bohužel nenacvakl nohy do pedálù, ztratil jsem tam nějakých třicet metrù a bylo vymalováno. Dostal se přede mě ještě Martin Bína, ale i tak třetí místo beru. Pro náš cyklokros je určitě skvělé mít dva závodníky na bedně, navíc oupalík tady ovládl závod juniorù. Zase by to mohlo český cyklokros trochu probudit,“ řekl Štyby.
Sám pořádně nevěděl, co od sebe má čekat. Po závodě v Essenu cestoval na Vánoce do Èech, 25. prosince v noci se s partnerkou vrátili zpátky do Belgie. „Ještě dnes po snídani jsem se byl projet na čtyřicet kilometrù na silničním kole a pořádně jsem nevěděl, jak bude moje tělo v závodě reagovat. Technika docela ujde, jenže mám problémy prudce zrychlit po výjezdu ze zatáček. Startoval jsem z třetí lajny, ale už v první zatáčce jsem byl vpředu. Nečekal jsem, že bych bojoval o vítězství. Se soupeři jsem to neprobíral, ale snad jsem ukázal, že se mnou musí počítat. Teï mě čekají další tři závody ve třech dnech a uvidím, jak to moje tělo zvládne,“ dodal Zdeněk.





By on 26/12/2013