Cyklokrosové plány: zatím šest závodù, šampionáty s otazníkem

Cyklokrosové plány: zatím šest závodù, šampionáty s otazníkem

Zdeněk, který je momentálně s týmem Omega Pharma-Quick Step na soustředění ve Španělsku, už má z velké části jasno o svých cyklokrosových plánech v letošní sezóně. Zatím má v kalendáři šest závodù, ten první 21. prosince v místě svého belgického domova v Essenu.
„Cyklokros pro mě vždy bude srdeční záležitostí, takže je těžké se ho úplně vzdát, ačkoliv moje priority jsou teï na silnici,“ řekl Zdeněk. „Cyklokrosové prostředí mám pořád rád. Zase mùžu být blízko fanouškù, kteří mě podporovali od doby, kdy začala moje kariéra,“ dodal.
Po Essenu bude Štyby startovat na Světovém poháru v Zolderu 26. prosince, následovat budou závody v Loenhoutu, Bredene, Diegemu a Baalu. „Budu startovat ze zadních pozic, protože nemám skoro žádné body v žebříčku, takže nebude snadné dosahovat takových výsledkù jako v minulosti,“ prohlásil Zdeněk.
„V tuto chvíli trénuji směrem k silniční sezóně a jarním klasikám, takže nejsem schopen odhadnout, jak na tom budu v krosu. Výkonnost klukù je hodně vysoká, ale slibuju, že do toho dám všechno a pokaždé se budu snažit o co nejlepší výsledek: z úcty k samotným závodùm, organizátorùm i fanouškùm. Bude to skvělé zpestření a nemùžu se dočkat,“ řekl Zdeněk.
Zatím je jisté, že jeho posledním startem bude závod v Baalu 1. ledna. Účast na mistrovství republiky, které se jede 11. ledna v Lošticích, nechává otevřenou, stejně jako start na světovém šampionátu v Hoogerheide. „Domácí mistrovství mi koliduje s týmovým tréninkovým kempem, který je pro mě dùležitý směrem k silniční sezóně. Co se týče mistrovství světa, možnost, že pojedu, tady je. Uvidíme, jak se budu po těch krosových závodech cítit a také, v jakém stadiu bude příprava na silnici. Zatím to nechávám otevřené.“

CYKLOKROSOVÉ STARTY
21. 12.: Essen
26. 12.: Zolder (SP)
27. 12.: Loenhout
28. 12.: Bredene
29. 12.: Diegem
1. 1.: Baal





By on 14/12/2013