Senzační vítězství!!!

Senzační vítězství!!!

Štyby to dokázal. Ve spurtu ovládl sedmou etapu Vuelty a slavil první vítězství na Grand Tour. Předvedl doslova fenomenální výkon a splnil cíl, s nímž na Vueltu odjížděl.
Zdeněk vyhrál o pár centimetrù před Belgičanem Gilbertem a pro stáj Omega Pharma-Quck Step vybojoval cenné vítězství. Den poté, co o pár metrù uniklo hrdinovi 6. etapy Tonymu Martinovi. S Gilbertem oba osm kilometrù před cílem vystřelili z pelotonu a minimální náskok udrželi až na pásku, kde byl o kousíček rychlejší Štyby.
„Je to něco nádherného pro mě i celý tým. To, co ve čtvrtek předvedl Tony Martin, nám dodalo neskutečnou morálku a chtěli jsme se pokusit tu etapu vyhrát. Po sto kilometrech jsem řekl do auta sportovnímu řediteli: Když někdo nastoupí v posledním kopci, jdu do toho taky. Když ne, tak zkusíme rozjet spurt na Gianniho nebo Andyho,“ prozradil Zdeněk.
„Věděl jsem, že je to pro mě dobrá šance. Posledních deset kilometrù bylo velmi technických, což mi vyhovovalo a zároveò tam pro balík bylo těžší nás chytat. Ten scénář byl prostě perfektní. Když se schylovalo na sprint, přesně jsem věděl, kde musím nastoupit. Věděl jsem, že se balík dotahuje,“ popsal.
„Je mi úplně jedno, jestli jsem nakonec vyhrál o centimetr nebo milimetr. Každý den se nestává, že spurtujete s úřadujícím mistrem světa a porazíte ho, takže jsem neskutečně šastný. Určitě mi to dodá sebevědomí po zbytek Vuelty i celé sezóny. Rád bych tohle vítězství věnoval celému týmu a zvláště Tonymu,“ dodal Zdeněk.





By on 31/08/2013