Na Tirrenu zkusím nějakou etapu

Na Tirrenu zkusím nějakou etapu

Po tréninku na Mallorce čeká Štybyho od středy v Itálii další závod: etapák Tirreno-Adriatico, který pojede poprvé v kariéře.
Spolu s ním ho v barvách stáje Omega Pharma-Quick Step absolvují Cavendish, Kwitakowski, Martin, Steegmans, Terpstra, Van Keirsbulck a M. Velits. Závod začíná týmovou časovkou. „To je náš první cíl. Já bych se rád pokusil i o nějaký dílčí úspěch v etapě, ale uvidíme, jak to bude vypadat. Jen doufám, že si konečně užijeme lepší počasí,“ řekl Zdeněk.
Na Mallorce trénoval týden, zpátky přiletěl v pondělí ráno a rovnou cestoval do Itálie. „Mám za sebou velmi dobré tréninky, přestože jeden den lilo jako z konve. Vyrazil jsem na Mallorku sám, ale tam člověk stejně vždycky najde paráky. Takže jsem tam potkal bráchy Velitse od nás z týmu a celou rodinu našeho slovenského sponzora, firmy Janom. Strávili jsme spolu nějaký čas a bylo to fajn,“ uvedl Štyby.
Společnost mu dělala i řada českých cyklistù, kteří v teple najížděli kilometry. „Bylo jich tam asi sto... Docela slušný peloton. Užili jsme si spoustu legrace, některé z těch klukù jsem hodně dlouho neviděl.“





By on 05/03/2013