Sedmý titul!!!

Sedmý titul!!!

Štyby získal dnes doma ve Stříbře už sedmý titul cyklokrosového mistra republiky. V jejich počtu se vyrovnal českému rekordmanovi Radomíru Šimùnkovi staršímu. Pro Zdeòka šlo o šestý titul v řadě, první získal v roce 2005.
Co pro tebe tenhle titul znamená?
Jsem za něj strašně rád. Vyrovnat Šimùnka, to se cení. Teï holt budu muset jet ještě příští rok, abych ho překonal :-)

Bylo svazující, že od tebe všichni čekali jen vítězství?
Jelo se u mě doma, závod pořádal mùj taka. Já chtěl všem lidem, kteří se na organizaci šampionátu podíleli, ten titul věnovat a vyhrát pro ně. Doma se to cení dvojnásob. Chtěl bych říct, že jsem si závod skvěle užil. Byla tu atmosféra srovnatelná s Belgií. Všichni, kdo jste fandili, zasloužíte pochvalu.

Jakou jsi měl před závodem taktiku?
Nevystřelit hned od začátku, první dvě kola jet ve skupině a ve třetím nastoupit. To se povedlo. Jen jsem při tom nástupu vytrhl nohu z pedálu, takže nebyl tak agresivní, jak jsem chtěl, ale i to stačilo, abych získal pár metrù k dobru. Náskok jsem dokázal ještě zvýšit a poslední dvě kola už jsem si užíval a vnímal jsem lidi podél trati.

Jak se ti líbila tra?
Byla perfektní. Musím všem poděkovat. Taka poslední týden skoro nespal, aby měl vše připravené do posledního detailu. Celý šampionát byl skvělý a myslím, že by se teï měli pořadatelé ze Stříbra pustit do organizování Světového poháru.

Stříbro bylo tvým posledním krosovým závodem sezóny. Co tě čeká nyní?
V neděli odlétám do Belgie, začnu trénovat na silnici. Ve středu máme týmovou prezentaci. Tom Boonen mi nabídl, že s ním mùžu projet úseky klasiky Kolem Flander, takže jsem takovou možnost samozřejmě s radostí přivítal. Lepšího učitele mít snad nemùžu. No a hned po prezentaci odletím na tři týdny Mallorku, kde budu až do prvních závodù. Těmi pro mě bude Mallorca Challenge.




Results
1. Zdenek Stybar (Cze) 00:57:28
2. Martin Bina (Cze) + 47
3. Vojtech Nipl (Cze) + 1:11
4. Lubomir Petrus (Cze) + 1:29
5. Tomas Paprstka (Cze) + 1:41

By Jan on 12/01/2013