SP Zolder: 6. místo

SP Zolder: 6. místo

Na šestém místě skončil Štyby v sedmém závodě Světového poháru v Zolderu. „Byl to mùj nejhorší den za celou sezónu, jelo se mi fakt blbě,“ přiznal.

„Vùbec nevím, co se se mnou dělo. Nečekal jsem, že to bude až takhle mizerné. Možná to bylo dané tím, jak jsem v Èesku trénoval v poměrně velké zimě a tělo se ještě nedokázalo adaptovat. Třeba jsem potřeboval jeden závod na rozkoukání a zítra už to bude lepší,“ řekl Zdeněk po svém nejhorším výsledku v excelentní sezóně.

Vpředu jezdila trojice De Knegt, Pauwels a Aernouts, Štyby bojoval za nimi s Albertem a Nysem. Klíčový moment přišel zhruba v polovině závodu. Nys upadl ve sjezdu a Zdeněk jedoucí za ním musel úplně zastavit. „Albert najednou dostal patnáct vteřin zadarmo, protože chvilku trvalo, než jsme se zase rozjeli,“ prozradil jezdec stáje Telenet Fidea.

Z vítězství se radoval jeho týmový kolega Pauwels, Štybyho největší rival v celkové klasifikaci SP Albert byl druhý. „Já se ke konci snažil, abych ztratil co nejmíò bodù. Chtěl jsem se udržet Nyse, který jel skoro celý závod schovaný v háku a šetřil síly, ale neměl jsem na to nohy.“

Štyby teï na Albeta ztrácí ve Světovém poháru 20 bodù. „Do konce jsou ještě dva závody, ještě to není úplně ztracené,“ dodal Zdeněk. Hned zítra ho čeká závod Superprestige v Diegemu, který vloni vyhrál. Jede se za umělého osvětlení, start je v 17.30.

Výsledky: 1. Kevin Pauwels, 2. Niels Albert, 3. Sven Nys (vš. Bel.), 4. Gerben de Knegt (Niz.), 5. Radomír Šimùnek, 6. Zdeněk Štybar (oba ÈR), 7. Klaas Vantornout, 8. BartAernouts (oba Bel.), 9. Steve Chainel (Fr.), 10. Dieter Vanthourenhout (Bel.). Stav Světového poháru: 1. Albert 505, 2. Štybar 485, 3. Nys 415, 4. Vantornout 387, 5. Pauwels 335, 6. De Knegt 330.




By on 26/12/2009