Malá operace oka, návštěva Bratislavy a kros v Plzni

Malá operace oka, návštěva Bratislavy a kros v Plzni

Zdeněk v těchto dnech užívá volno v Èesku, ale rozhodně se nenudí. Dořešil spoustu restù, včetně návštěv lékařù, dnes se vracel ze sponzorské akce v Bratislavě a v neděli bude fandit na cyklokrosovém Světovém poháru v Plzni.
„Musel jsem řešit spoustu věcí. Kromě toho jsem třeba navštívil zubaře a v Plzni u pana doktora Velka jsem se podrobil menší operaci pravého oka. Odstranili mi malý papilom, což je taková bulka. Měl jsem ji tam skoro rok a pořád se zvětšovala. Zřejmě se mi do oka při krosu dostal nějaký písek a muselo to ven,“ prozradil Štyby.
Uplynulé tři dny strávil v Bratislavě na akci firmy Janom, která je sponzorem týmu Omega Pharma-Quick Step. „Za závodníkù tam byli ještě Velitsové a přijel i ředitel stáje Patrick Lefevere. Otvírali tam stanici green way na dobíjení autobaterií a bylo to velmi zajímavé,“ prozradil Zdeněk.
Dnes se chystá navštívit ve svém penziónu Štybar ve Stříbře krosové kamarády, kteří se u něj ubytovali před nedělním závodem v Plzni. „Jsou tam kluci z Fidey Tom Meeusen nebo Arnaud Grand, někteří Američani. Prostě penzión plný cyklokrosařù,“ řekl Zdeněk.
V neděli by Štyby neměl chybět v Plzni a během příštího týdne se přesune do Belgie. Další neděli odlétá s přítelkyní Ine na dovolenou na Kanárské ostrovy. „Budeme ta deset dní, ale už se tam začnu hýbat. Budu chodit do posilovny, aby si tělo pozvolna zvyklo na nějakou zátěž. Hned druhý den po návratu domù totiž letím trénovat na Mallorku,“ dodal Zdeněk.




By on 26/10/2012