Nové kolo, mistrovství světa a plány na kros

Nové kolo, mistrovství světa a plány na kros

Dva dny před závodem silničního mistrovství světa ve Valkenburgu dostal Štyby krásný dárek od firmy Specialized: nové kolo na cyklokros S-Works carbon CruX v nádherném designu.
„Ten rám je skvělý, stejně jako celé kolo. V cyklokrosu často rozhodují malé detaily a tohle kolo je prostě vychytané. S mechanikem jsme řekli nějaké představy a všechno, co jsme chtěli, na tom rámu je. Je to kolo, na které jsem fakt čekal,“ rozplýval se Štyby.
A prozradil něco o svých cyklokrosových plánech. Kros bude používat i jako trénink na silnici, která zùstává Zdeòkovou doménou. Po odpočinku si dá tréninkový kemp. „Po něm skočím do cyklokrosových závodù až do mistrovství republiky, které pořádá u nás doma ve Stříbře mùj taka. Tam prostě startovat musím,“ řekl s úsměvem Zdeněk. „Teprve pak se rozhodnu, jestli budu startovat na mistrovství světa v Americe nebo ne. Ještě to nejsem schopen říct, je to dost daleko,“ dodal.
Sám neví, co od sebe mùže v krosu čekat. „Ze začátku mi budou chybět body, takže budu startovat úplně z posledních míst a bude těžké se z padesáté pozice dostávat dopředu. Ale dám do toho všechno. Myslím, že cyklokros bude ideální přípravou na jarní klasiky,“ prozradil Štyby.
Už zítra se postaví na start přetěžkého mistráku světa na silnici na 267 kilometrù v okolí Valkenburgu. „Nedávno skončená Vuelta byla skvělá zkušenost. Hodně jsem se tam naučil a myslím, že to v budoucnu zúročím. Na mistrovství světa na silnici budu v elitní kategorii startovat poprvé a pořádně nevím, co od sebe čekat. Jsem zvědavý. Každopádně se budu snažit zùstat s nejlepšími až do konce.“





By on 22/09/2012