Mám to za sebou

Mám to za sebou

Sedmašedesátý ročník Vuelty dokončil Zdeněk na celkovém 76. místě a v poslední etapě do Madridu se navíc blýsknul osmou příčkou ve spurtu. První Grand Tour v životě má za sebou. Cíl splnil, dojel do cíle.
„Poslední etapa byla krásná. Prvních padesát kilometrù se jelo v pohodě a na dohled byl Madrid. Když jsme byli cíli blíž a blíž, zmocnil se mě takový zvláštní pocit. Když jsem projel cílem, cítil jsem něco nádherného. Skoro se to nedá popsat. Klidně bych to přirovnal k velkému vítězství,“ řekl Zdeněk.
V etapě do Madridu nakonec skončil osmý, hned za stájovým kolegou Gertem Steegmansem. „Měl jsem ještě docela dobré nohy, tak jsem se Gertovi snažil pomoci. Nebyli jsme daleko od toho, abychom bojovali o vítězství, chyběly nám asi čtyři pozice. Ale udělali jsme to nejlepší, co v danou chvíli šlo a nedopadlo to špatně. Pro mě však bylo ze všeho nejdùležitější, že jsem dokončil tuhle bláznivou Vueltu s docela dobrýma nohama a teï se budu soustředit hlavně na mistrovství světa, kde bych se rád pokusil o co nejlepší výsledek.





By on 10/09/2012