Doufám, že budu fit a někdy se ukážu

Doufám, že budu fit a někdy se ukážu

Štyby je od neděle ve Španělsku. Poté, co v úterý dokončil s velkými střevními problémy na 45. místě Clásicu San Sebastian, se v Pamploně chystá s týmem Omega Pharma-Quick Step na start Vuelty. „Doufám, že budu fit. To, co jsem si prožil v posledních dnech, byla fakt síla,“ řekl Zdeněk, který jede první Grand Tour v kariéře.

Jak se cítíš?
Je to trochu lepší. Už na San Sebastianu jsem měl v závěru šílené křeče a dva dny jsem se s tím pral. Ve čtvrtek už jsem ale byl na kole a snad mě to na začátek nijak nepoznamená. Do soboty bych se z toho měl dostat.

Mùžeš prozradit, co od Vuelty očekáváš?
Je to pro mě velká neznámá. Nikdy jsem tak dlouhý závod nejel, mám k němu v první řadě velký respekt. Etapy jsou hrozně těžké, až na pár výjimek není skoro žádná vyloženě po rovině. A v kombinaci s tím vedrem to bude hodně náročné.

Máš nějaké osobní cíle?
Hlavně přežít :-) Cíl v Madridu je hlavní cíl. Samozřejmě budu chtít pomoci týmu, a když to někdy vyjde, rád bych se pokusil bojovat o vítězství v některé z etap, kdy budu mít volnou ruku.

Na koho váš tým pojede?
Na pořadí by měli jet hlavně Pauwels, Cataldo a De Weert. Pak je tu Martin, kteří se asi zaměří hlavně na časovky. V těch se bude chtít ukázat i Fery Raboò. Ve spurtech by se měl prosazovat hlavně Steegmans.





By on 16/08/2012