Štyby vyhrál, taka mu to předpověděl

Štyby vyhrál, taka mu to předpověděl

Poslední díl Superprestige v Middelkerke nevyhrál nikdo jiný než Štyby! Ve spurtu udolal Svena Nyse, který si díky druhému místu na konto připsal rekordní jedenácté celkové vítězství v tomto seriálu.
Hned na začátku sice Zdeněk po pádu v písečné pasáži vypadl z desítky, ale trvalo mu méně než okruh, aby se dostal zpátky. Ve finále jeho pekelnému tempu vydržel pouze Nys. Jeli spolu čtyři kola a nakonec došlo na spurt. Štyby do něj šel z vedoucí pozice a Nyse porazil.
„Tenhle týden jsem trénoval na Mallorce na silničním kole s mými týmovými kolegy a hodně jsem si to užil. Ale i tak jsem byl dnes překvapen, že jsem byl takhle silný. Chtěl jsem hlavně potěšit taku, který mi předpověděl vítězství den před závodem do telefonu. Vùbec jsem tomu nevěřil, ale sedla mi tra. Po pádu v první části závodu jsem zùstal klidný a rychle jsem našel rytmus. Poslední kolo s Nysem bylo fantastické. Užíval jsem si závod vedle něj a spoustu fanouškù. Po tomhle závodě na písku jsem ještě víc zklamán kvùli mistrovství světa. Byl jsem ve skvělé kondici, ale nemoc mi překazila plány bojovat o titul,“ řekl Štyby, který vybojoval 15. vítězství pro tým Omega Pharma-Quick Step v této sezóně.
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar, 2. Sven Nys, 3. Tom Meeusen, 4. Kevin Pauwels, 5. Radomír Šimùnek, 6. Klaas Vantornout.
Konečné pořadí Superprestige: 1. Nys 105, 2. Pauwels 99, 3. Štybar 92, 4. Meeusen 78, 5. Vantornout 74, 6. Aernouts 73.





By on 11/02/2012