Druhé místo v Hoogerheide

Druhé místo v Hoogerheide

V Hoogerheide, kde na mistrovství světa před třemi lety vybojoval Štyby stříbro, skončil dnes týden před šampionátem v Koksijde rovněž druhý. Poslední závod tohoto ročníku Světového poháru vyhrál Kevin Pauwels a stal se i celkovým vítězem seriálu. Zdeòkovi patří třetí příčka.
„Byl to těžký závod, ale přežil jsem... Necítil jsem se tak dobře jako před týdnem v Liévinu, ale asi kvùli tomu, že jsem poslední tři týdny tvrdě trénoval,“ přiznal Zdeněk. „Ale i tak jsem docela spokojený. Kevin byl dnes velmi silný a Klaas pro něj odvedl skvělou práci,“ pochválil stájové kolegy ze Sunwebu, kteří se s ním postavili na stupně vítězù.
Zdeněk věří, že formu z posledních závodù prodá za týden v Koksijde, kde bude obhajovat zlato z posledních dvou let. „Doufám, že tam budu v super formě,“ prozradil Štyby po závodě, v němž jel naposledy v duhovém dresu loòského mistra světa. Za týden v Koksijde už pojede podle regulí v reprezentačním dresu, ale o duhu se bude znovu rvát. Na start pùjde jako velký favorit.
Výsledky: 1. Kevin Pauwels 1:02:01, 2. Zdeněk Štybar +8, 3. Klaas Vantornout +14, 4. Niels Albert +35, 5. Rob Peeters +38, 6. Sven Nys +39, 7. Tom Meeusen +41, 8. Sven Vanthourenhout +57.
Konečné pořadí Světového poháru: 1. Pauwels 590 bodù, 2. Nys 540, 3. Štybar 525, 4. Vantornout 450, 5. Meeusen 373.





By on 22/01/2012