Klid a pohoda: pozdě na start, přesto vyhrál!

Klid a pohoda: pozdě na start, přesto vyhrál!

Štyby se v neděli ve francouzském Liévinu radoval z vítězství v závodě Světového poháru! V seriálu to byl jeho první triumf od října 2010, kdy vyhrál v Táboře.
A v sezóně kromě mistrovství republiky před týdnem naposledy slavil vítězství na Superprestige v Hamme-Zogge 13. listopadu. „Jsem šastný a domù odjíždím se skvělými pocity,“ řekl po závodě, v němž triumfoval před Belgičanem Pauwelsem, lídrem Světového poháru, a krajanem Radkem Šimùnkem.
Pro Zdeòka šlo v první řadě o test formy. „Dnešek jsem bral tak nějak s nadhledem bez jakéhokoliv stresu. Mùj den začal v 6.45 ráno, kdy jsem si dal trénink na válcích a pak jsme odjeli do Liévinu. Před startem jsem trochu víc relaxoval a přišel jsem na něj pozdě. Proto jsem musel startovat až zezadu. Téměř z poslední lajny,“ líčil náš šampión. „Ale naštěstí jsem stál na dobré straně, otevřel se tam prostor a dokázal jsem předjet spoustu lidí,“ přiznal Štyby.
Rychle se však dotáhl na vedoucí duo Pauwels, Šimùnek. S Belgičanem pak setřásli Šimùnka a pokračovali ve dvojici. V poslední kole na začátku schodù však Kevin zakopl, skončil na zemi a Zdeòkovi se otevřela cesta k vítězství. V cíli poplácal svoje rùžové kolo Specialized a pak ho ještě políbil. „Během závodu jsem se cítil skvěle jako už dlouho ne. Jsem šastný, jak to dopadlo. Teï mùžu jen testovat formu a uvidím, co je ještě potřeba vylepšit. Příští dva týdny budou velmi dùležité,“ dodal Zdeněk.

Výsledky - 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 1:03:47, 2. Kevin Pauwels (Belg.) +16, 3. Radomír Šimùnek (ÈR) +29, 4. Sven Nys (Belg.) +44, 5. Francis Mourey (Fr.) stejný čas, 6. Klaas Vantornout (Belg.) +46. Stav SP po 7 z 8 závodù: 1. Pauwels 510 b., 2. Nys 490, 3. Štybar 455.

Photo Š Cyclephotos.co.uk





By on 15/01/2012