Další bedna: druhý v Loenhoutu

Další bedna: druhý v Loenhoutu

I na Azencrossu v Loenhoutu, který byl pátým závodem seriálu GvA-trofee, ukázal Zdeněk výbornou formu. Skončil druhý za Nielsem Albertem a v prùběžném pořadí mu rovněž patří druhá příčka.
Ztrácí 12 bodù na Pauwelse, který upadl a skončil šestý. Nejlepší start měl překvapivě Lars Boom, i když startoval ze třetí řady. Zdeněk se mu pověsil na kolo a oba pokračovali s mírným náskokem před zbytkem startovního pole. Ale za nimi ostatní vystupòovali tempo a dojeli je krátce poté, co Štyby vyhrál bodovaný sprint na konci druhého kola.
Zdeněk pak udělal menší chybu v bahnité pasáži a trochu ztratil rytmus. Vpředu pokračovali Boom s Albertem, zatímco Nys se po pádu propadl. Štyby však Nyse dostihl a stíhali vedoucí dvojici. Postupně se k nim přidali Peeters a Wellens, ale náskok nebyli schopni stáhnout na méně než dvanáct vteřin. Vpředu už jel jen Albert, Boom tempu nestačil a nakonec byl až devátý.
Při nájezdu do posledního kola bylo jasné, že Albert už si vítězství pohlídá a ostatní budou bojovat „jen“ o druhé místo. Nejvíce sil měl nakonec náš mistr světa. „Byl to další těžký závod. Jsem spokojen, jak to nakonec dopadlo. Těžké chvilky jsem zažíval jen při podklouznutí ve třetím kole, ale celkově se cítím dobře. Jsem na tom daleko líp, než před nějakými dvěma týdny,“ řekl Zdeněk.
Výsledky: 1. Niels Albert 58:12, 2. Zdeněk Štybar +16, 3. Sven Nys +20, 4. Rob Peeters +27, 5. Bart Wellens +40, 6, Kevin Pauwels +1:13, 7. S. Vanthourenhout +1:21, 8. D. Vanthourenhout +1:33. Stav GvA po 5 závodech: 1. Pauwels 113, 2. Štybar 101, 3. Albert 83.





By on 29/12/2011