Kevin je nový krosový hrdina Belgie

Kevin je nový krosový hrdina Belgie

Štyby ukázal ve druhém závodě GVA v Ronse, která se jela jako GP Maria de Clercqa, že je znovu ve výboné formě. Skončil druhý, když v samém závěru nestačil pouze na hvězdu sezóny Kevina Pauwelse.
„Bylo to těžký závod bez nějaké velké techniky, což byla moje výhoda, protože jsem se s technikou v poslední době trápil a vím, že na ní musím v nadcházejících týdnech zapracovat,“ řekl náš šampión z Quick Stepu.
Měl radost, že forma jde nahoru. „Byl jsem schopen do poslední chvíle bojovat o první místo a z toho mám dobrý pocit. Škoda, že jsem nakonec nevyhrál, ale jeden kluk byl dnes silnější: Kevin Pauwels. Bylo krásné vidět, jak fanoušci ocenili Kevina. Myslím si, že nový krosový hrdina Belgie je zrozen. Jsem šastný i za něj, protože si to zaslouží. Udělal zřejmě nejlepší krok kariéry, když změnil tým,“ podotkl na adresu bývalého stájového kolegy z Fidey, který nyní hájí barvy Sunweb-Revor.
Štyby zítra odlétá na Mallorku, kde bude pět dní trénovat a vrátí se na nedělní Supúerprestige v Hamme-Zogge.
Výsledky: 1. Kevin Pauwels 1:01:12, 2. Zdeněk Štybar +1, 3. Niels Albert +20, 4. Tom Meeusen +53, 5. Klaas Vantornout +1:01, 6. Bart Aernouts +1:11, 7. Sven Nys +1:39, 8. Marcel Meisen +1:44.
Pořadí GVA po 2 závodech: 1. Pauwels 54, 2. Štybar 44, 3. Nys 40, 4. Meeusen 34, 5. Albert 33.





By on 06/11/2011