Porazil Nyse i Alberta!

Porazil Nyse i Alberta!

Skvělá zpráva z Ardooie. Zdeněk vyhrál dnešní závod 2. kategorie, v tradičním Kermiscrossu porazil ve spurtu domácího Svena Nyse i další belgickou hvězdu Nielse Alberta, který dojel až osmý.
„Jsem opravdu šastný. Bylo to třetí vítězství v sezóně a dùležité je, že moje forma jde nahoru,“ řekl Zdeněk. „Od začátku závodu jsem byl v čelní skupině a dobře jsme spolupracovali. S každým kolem z té skupinky někdo odpadl, až jsme tam ve finále zùstali jen s Nysem. Asi 300 metrù před cílem jsem začal sprintovat a urval jsem vítězství, které mi udělalo velkou radost,“ uvedl Štyby.
Před svěákem mu takový výsledek zvedl sebevědomí. „Byl to dobrý test. I když cítím, že mi chybí pár závodù, abych se dostal zpátky na úroveò, jakou očekávám,“ prozradil mistr světa z Quick Stepu.
Zítra dopoledne bude ještě trénovat v Belgii. „A pak vyrazím do Èech. Rád bych v Plzni před svými fanoušky urval umístění na pódiu. Vím, že to nebude snadné, ale je to mùj cíl. Musím zvolit správnou taktiku. Hlavně to chce mít síly na konec závodu.“
Výsledky: 1. Zdeněk Štybar1:01:00, 2. Sven Nys stejný čas, 3. Dieter Vanthourenhout +25, 4. Bart Wellens, 5. Philipp Walsleben, 6. Jan Denuwelaere, 7. Joeri Adams, 8. Niels Albert všichni +28..




By on 13/10/2011