Další triumf ve spurtu!

Další triumf ve spurtu!

Štyby je králem cyklokrosového víkendu. Po sobotním vítězství v GVA dokázal totiž vyhrát ve spurtu i nedělní čtvrtý díl Superprestige v Hamme-Zogge.
„Je to jako sen. Tohle jsem vùbec nečekal. Ale sobotní triumf mi dodal hodně sebevědomí a dokázal jsem to zopakovat,“ jásal Štyby.
Od startu se pohyboval v úvodní skupině. S Nysem bezpečně zachytávali nástupy Alberta a co víc, v posledním kole ho urvali. Jejich tempu stačil jen Vantornout. Znovu došlo na spurt. „Stejně jako v sobotu jsem tam najel z první pozice a doufal jsem, že to vydrží,“ popisoval Zdeněk závěrečné metry. Vyhrál o pár centimetrù před Nysem, Vantornout byl třetí.
Albert přijel do cíle očividně zlomený na čtvrtém místě se ztrátou 40 vteřin. „Jsem rád, že jsem ho dvakrát porazil. Myslím, že mu trošku spadne sebevědomí, ale pro nás ostatní je to jen dobře.“
Zdeněk věří, že mu skvělá forma vydrží až do konce sezóny. „Dobré výsledky mě určitě povzbudí. Musím na sobě dál makat. Už příští víkend mám další dva závody a musím zùstat stejně koncentrovaný, aby vše gradovalo na mistrovství světa v Táboře,“ dodal jezdec stáje Telenet Fidea, který šel hned po závodě s týmem na společnou večeři, kam závodníky pozval manažer stáje Hans van Kasteren.

Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 1:03:05, 2. Sven Nys stejný čas, 3. Klaas Vantornout +3, 4. Niles Albert +40, 5. Sven Vanthourenhout +43, 6. Erwin Vervecken (všichni Bel.), 7. Radomír Šimùnek oba +55. Stav Superprestige: 1. Nys 56, 2. Albert 56, 3. Štybar 55, 4. Vantornout 46, 5. Pauwels 37.




By on 23/11/2009