Èasovky mi zatím nejdou

Èasovky mi zatím nejdou

Na další časovku na Eneco Tour jsem byl hodně motivovaný. Nechtěl jsem ztratit slušnou pozici v celkovém pořadí. Ale nevyšlo to podle představ.
Na rozjetí jsem se cítil dobře, byl jsem hodně koncentrovaný. Ale jak jsem odstartoval, začalo pršet. To nebylo nejlepší, ale nevymlouvám se, protože všichni závodníci kolem mě v celkovém pořadí měli podmínky stejné. Mùj čas byl špatný,“ řekl Zdeněk poté, co na vítěze Sergenta ztratil na trase dlouhé 14,7 km 1:42 min.
„Byla to moje šestá časovka. Nikdy jsem na tuhle disciplínu netrénoval, protože jsem na to neměl čas. Normálně by to bylo možné třeba v zimě, ale to mám cyklokrosovou sezónu. Od mistrovství republiky v červnu jsem neseděl na časovkářském kole, což je taky špatné. Moje pozice není zdaleka tak aerodynamická, takže v tomhle směru mě čeká spousta práce. Věřím, že když se časovce budu v budoucnu víc věnovat, nebudu tolik ztrácet jako teï. Tohle byla moje poslední časovka v letošním roce a doufám, že když pojedu příští rok tu další, budu o minutu rychlejší než teï,“ přiznal Štyby, který je nyní celkově na 31. místě.





By on 13/08/2011