Mistrovský dres by byl krásný

Mistrovský dres by byl krásný

Štyby má dva pokusy na to, aby zkusil na rok do svého držení získat český mistrovský dres na silnici. Dnes se postaví na start časovky a v neděli jede silniční závod.
„Vyložený časovkář nejsem. Letos jsem jel včetně dvou prologù na etapácích kolem Belgie a Kolem Švýcarska zatím tři časovky, tohle bude čtvrtá. Profil je strašně těžký. Celkem to měří 44 kilometrù, jedou se 2 okruhy a na každém 5 kilometrù kopec. Vùbec netuším, jak na tom budu, takže o ambicích se těžko mluví. Beru to v první řadě tak, že se zase svezu na časovkářském kole a bude to jediný těžký trénink během tohoto týdne před nedělním pokračováním mistráku,“ řekl Štyby.
Větší šance si dává v neděli při společném závodě českých a slovenských cyklistù. Okruh, na němž se pojede, je hodně těžký. „Proto čekám spravedlivý mistrák, že konečně vyhraje ten nejlepší a nerozhodne taktika,“ přiznal.
Dres šampióna na silnici by oblékl moc rád. „Na Švýcarsku mě v týmu trochu popichovali, že by bylo fajn ho získat. Měli by velkou radost. Tady to není jako v Liquigasu, kde kluci měli pomalu zakázané vyhrát. Od nás měl dosud mistrovský dres jen Niki Terpstra, který je úřadujícím holandským šampiónem, jinak nikdo. Věřím, že on to teï zopakuje a belgický mistrák vyhraje Tom Boonen,“ přál si Zdeněk.
On sám už se domlouval s pár lidmi z pelotonu na spolupráci. „Budu mít k sobě pár klukù, kteří by pomohli. Škoda, že nejede Roman Kreuziger, který má týmové soustředění před Tour, ale jsem na spolupráci domluvený třeba se Slovákem Saganem, protože když si pomùžeme, mùžeme z toho vytěžit oba. A určitě si pomùžeme třeba s Dlaskym a dalšími,“ dodal Štyby.





By on 23/06/2011