První den šampióna: kolo i stříhání

První den šampióna: kolo i stříhání

Dá se říct, že dnešní den, první v roli staronového mistra světa, má Zdeněk naplánovaný minutu po minutě. Ještě v noci dostal mail od šéfa týmu Telenet-Fidea Hanse van Kasterena, kde měl přesně napsáno, co ho čeká. Jak Štyby prožíval chvíle od nedělního večera?
„Když jsme po závodech všechno sbalili, vyrazil jsem se svým realizačním týmem ještě v St. Wendelu do restaurace na večeři. Dali jsme si skleničku šampaòského a byla u toho i belgická televize Sporza, do které jsem dělal živý rozhovor.
Pak jsme jeli s Ine autem domù, dorazili jsme někdy kolem druhé hodiny. Stejně jako vloni jsem spal v dresu mistra světa a musím říct, že to probuzení bylo hodně sladké. Musel jsem sice vstávat dost brzy, protože už od 8 jsem dělal telefonické živé rozhovory do třech belgických rádií. Ine mě ještě během deseti minut stihla ostříhat a pak jsem vyrazil na trénink. Jen jsem hodinku protočil nohy a zase jsem si užil tu první chvíli na kole v duhovém dresu, který budu vozit celý další rok.
Prakticky celý den je se mnou televize VT4. Točili mě při tréninku, pak mám další program. Jedu do sídel našich sponzorù, Telenetu a Fidey, pak jsem slíbil účast v jedné televizní show, a večer je oslava s fanoušky u nás doma v Essenu. Vloni přišlo 550 lidí, tak jsem zvědav, jaké to bude letos.
Rád bych vám všem poděkoval za podporu. Ještě jsem ani zdaleka nestihl přečíst všechny zprávy a vzkazy: mám plný mobil, 80 mailù, další zprávy na facebooku a twitteru. Díky moc!!! Už ve středu mi znovu začínají závody: jedu v Maldegemu a bude to stejně jako před rokem hrozně těžké: po těch pár hektických dnech, kdy člověk skoro nespí, je to zase tvrdý návrat do reality :-)“




By on 31/01/2011