Chci se rvát o vítězství

Chci se rvát o vítězství

V Belgii poprvé závodil na Nový rok v Baalu. Další víkend vyhrál mistrovství republiky a hned po něm odjel na dva týdny trénovat na Mallorku. Zítra se Štyby vrací do Belgie a o víkendu ho čekají dva starty: v sobotu dvojka v Zonnebeke a v neděli Světový pohár v nizozemském Hoogerheide, městečku kousek vzdáleném od jeho domova v Essenu. To bude generálka na mistrovství světa. „Těším se moc a chci prodat to, co jsem natrénoval,“ řekl Zdeněk.

Jak se cítíš po soustředění?

Objel jsem tady některé fantastické tréninky. Třeba ve středu jsem byl na kole sedm hodin a nastoupal jsem přes tři tisíce metrù. A ještě jsem do toho zařazoval intervaly, které jsem jel fakt na šrot. Skvěle mi vyšlo počasí a musím říct, že takhle tvrdě jsem snad ještě netrénoval. Cítím se, jako když najíždím kilometry na začátku nové sezóny. Zdá se mi, že jsem na vrcholu se silami a vùbec mi nepřijde, že za měsíc sezóna končí. Je to asi dáno i tou nucenou pauzou, ale myslím, že jsem na tom dobře.

Pořád jsi ale jen trénoval. Dá se odhadnout, jak ti to pùjde v závodech?

Věřím, že to nebude špatné. Ale je jasné, že mi závody chybí a taky srovnání s těmi nejlepšími. Těším se na to.

Myslíš, že v Hoogerheide pojedou všichni naplno nebo někteří favorité nebudou chtít vystřílet prach před šampionátem?

Pokud se podívám zpátky, tak se i v generálce jel vždycky šrot. Jediný, kdo si mùže dovolit se šetřit, je Albert, který má ve svěáku náskok 75 bodù. Sven Nys s Kevinem Pauwelsem budou bojovat o druhý flek a já rozhodně pojedu naplno. Uvidím, jak mi to sedne, ale rád bych se rval o vítězství.





By on 20/01/2011