Ètvrtý na krosových Flandrech

Ètvrtý na krosových Flandrech

V závodě seriálu GvA Trofee v Oudenaarde, kterým byl legendární Koppenberg v den belgického státního svátku, skončil Štyby na čtvrtém místě. Z vítězství se radoval Sven Nys.
„Je to klasika, takové krosové Flandry. Třeba pro Nyse je tenhle závod doslova mistrovstvím světa, nejdùležitější závod sezóny. Ale respekt k němu má skoro každý,“ řekl Zdeněk. „Ale pro mě to zas takový vrchol není, i když jsem chtěl samozřejmě skončit co nejlíp. Je to nádherný kros a vítězství láká každého,“ prozradil.
„Bohužel mě stál nedělní závod v Zonhovenu víc sil, než jsem čekal. Nemohl jsem najít dobrý rytmus. Hned ve druhém kole jsem lehnul a zlomil jsem při tom pravou páku. Takže jsem celý sjezd musel jet jen na přední brzdu a ztratil jsem tam určitě pùl minuty. Ale ti tři přede mnou dnes byli lepší. Já jednu chvíli jezdil sedmý a rozjel jsem se až poslední dvě kola. Nakonec jsem za to čtvrté místo rád, protože jsem neztratil moc bodù v celkovém hodnocení,“ přiznal náš mistr světa, který si užíval parádní atmosféru. „Kulisa byla neuvěřitelná. Když jsem stál na startu, podíval jsem se doleva a celý kopec byl obsypaný lidmi. Fakt nádhera.“
Zdeněk už zítra brzy ráno vyráží z Essenu do Bruselu, protože odlétá na soustředění na Mallorku. Tam bude deset dní. „Ve tři už chci vyrazit na trénink. Jedou se mnou Dlasky, Šimon, Kevin Pauwels a Gerben de Knegt.“
Výsledky: 1. Sven Nys 1:00:00, 2. Niels Albert +1:07, 3. Kevin Pauwels +1:28, 4. Zdeněk Štybar +2:08, 5. Klaas Vantornout +2:24, 6. Gerben de Knegt +2:46. GvA Trofee po 2 závodech: 1. Zdeněk Štybar 45, 2. Vantornout 42, 3. Pauwels 40, 4. Aernouts 30, 5. B. Wellens 30, 6. Nys 28.




By on 01/11/2010