Ve spurtu porazil i Svena

Ve spurtu porazil i Svena

Pět startù, pět vítězství. Taková je po čtvrtečním závodě v belgickém Ardooie bilance našeho úřadujícího mistra světa! Ještě totiž v sezóně nepoznal přemožitele! Naposledy udolal ve spurtu domácí hvězdu Svena Nyse.
„Do závodu jsem šel trochu unavený. Moc jsem nevěděl, co od sebe mùžu čekat. Po posledním závodě jsem dost trénoval a snažil jsem se, aby nikdo neodjel. Já na nějaký útok neměl sílu, proto jsem doufal, že přijede víc lidí do spurtu a třeba se mi to povede,“ prozradil Štyby.
Nakonec najeli do dlouhé cílové rovinky ve třech. Zatímco Klaas Vantornout své snažení brzy vzdal, Zdeněk spurtoval s Nysem. „Vzal jsem za to hodně brzy, už někde na třístovce. Měl jsem velkou radost, že jsem prvenství udržel, protože Sven je určitě dobrý spurtér,“ přiznal jezdec stáje Telenet-Fidea.
Bilance v sezóně ho nesmírně těší. „Hlavně mám radost, že do toho stíhám docela dost trénovat a jedu přesně podle plánu. Forma drží a rád bych to potvrdil i v neděli na Světovém poháru v Aigle,“ řekl Štyby, který se do Švýcarska přesouvá letecky zítra.

Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 1:00:08, 2. Sveny Nys +1, 3. Klaas Vantornout +6, 4. Niels Albert +16, 5. Rob Peeters +24, 6. Dieter Vanthourenhout (vš. Belg.) +32.





By on 15/10/2010