Štyby stříbrný v Trevisu

Štyby stříbrný v Trevisu

V úvodním závodě Světového poháru cyklokrosařů v italském Trevisu vystoupil Zdeněk Štybar na stříbrný stupínek, když ho porazil pouze Belgičan Niels Albert.

„Niels vyhrál po zásluze. Když ve druhém kole odjel, udělal si pár metrů náskok a nikdo z nás ho nedokázal sjet. Já se o to pokoušel, ale bohužel to nevyšlo. Jezdili jsme ve skupince a já se cítil poměrně dobře. Proto jsem v závěru nastoupil a dojel jsem si pro druhého místo, se kterým jsem spokojen,“ přiznal Štyby.

V dosavadních čtyřech závodech sezóny skončil pokaždé na stupních vítězů. Dva vyhrál, dvakrát byl druhý. „Je to výborný začátek, mám z toho opravdu dobrý pocit. A těší mě, že jsme teď v Trevisu zajeli výborně i jako česká reprezentace. Vždyť jsme měli hned pět lidí v první dvanáctce, zatímco Belgičané jen dva,“ uvedl Zdeněk.

Výsledky: 1. Niels Albert (Bel.) 1:04:50, 2. Zdeněk Štybar (ČR/) +42, 3. Klaas Vantornout (Bel.) +52, 4. Martin Bína (ČR) +1:00, 5. Francis Mourey (Fr.), 6. Kamil Ausbuher (ČR), 7. Gerben de Knegt (Niz.) všichni +1:04, 8. Petr Dlask (ČR) +1:05.




By Jan Kruta on 04/10/2009