Tour of Britain jako příprava na MS

Tour of Britain jako příprava na MS

Po delší přípravné pauze se Štyby vrací do pelotonu. Po Tour de France absolvoval ještě tři jednorázové závody, včetně San Sebastian a pak se téměř na měsíc věnoval přípravě, zejména v horském Livignu. Minulý víkend jel GP Plouay a teď ho čeká poslední velká zkouška před mistrovstvím světa, které se letošní rok jede v norském Bergenu.

Tour of Britain, která letos nese název 14. OVO Energy Tour of Britain pojede Štyby v kariéře podruhé. Premiéru si odjel v sezóně 2015 a nejlepším výsledkem bylo 4. místo v 5. a 6. etapě. V letošním ročníku by se rád zaměřil na vítězství v některé z etap a celkově pro něj závod bude představovat ostrou přípravu na silniční závod mistrovství světa 24.9. Tour of Britain má letos 8 etap a provede jezdce od Edinburghu po Cardiff. První den bude patřit hned k těžším, resp. nebude závodníky svým profilem vůbec šetřit a dlouhá bude 188km a jezdci si vystoupají na nejvyšší bod celé tour. V pondělí pak bude následovat také etapa v prvé půli kopcovitá a již nastoupí s výjimkou předposlední etapy spíše roviny.

„Bude tu spoustu sprinterských etap a jedna časovka. Pro mě bude závod přípravou na mistrovství světa a jak se mi povede tu, bude záležet hodně na celkovém vývoji závodu. Rád bych zajel některou z etap, zatím ale nemám vybranou konkrétní. Bude strašně záležet na daném momentu. Pro mě to asi bude znamenat buď ujet nebo udělat závod těžký. Na sprinty tu máme Fernanda Gaviriu, takže v hromadném dojezdu je to jasně na něj. Cítím se dobře, mám za sebou povedený tréninkový blok, tak uvidíme.“ řekl k Tour of Britain Štyby





By Radka Maurová on 03/09/2017