Zdeňkův tým i po 16.etapě drží zelený dres

Zdeňkův tým i po 16.etapě drží zelený dres

Sobotní etapa z Blanca do Rodez byla pro Zdeňka jedna z těch nejlepších profilově. Dostal od týmů důvěru a spolu s Philipem Gilbertem a Danielem Martinem ve finiši bojoval o vítězství. Bohužel se poslední kilometry nepovedly přesně podle představ, ale i tak není dvanácté místo k zahození.

"Pozičně jsem tam byli dobře. Ale začal jsem zbytečně brzo. Nohy jsem měl lepší, než jaký byl výsledek. Takovýhle dojezd je vysloveně o nohách a kdo našetřil v posledních deseti kilometrech více sil. Matthews tam jel skvěle a zaslouženě vyhrál. Udělal jsem tam v zatáčce stejnou chybu jako před dvěma lety a nedostal jsem se tam už." řekl k sobotě Štyby

Stájoví kolegové dojeli na čtvrtém a osmém místě.

V neděli pak následovala další kopcovitá etapa, ve které se týmu přední umístění nepodařilo. Pondělní volný den byl druhý a také poslední na letošní Tour a odstartoval tak poslední týden závodu.

V úterní sprinterské etapě se týmu nedařilo zrovna podle představ. Marcel Kittel sice zelený dres nakonec uhájil, viditelně se ale celý den trápil, odpadl hned v prvním kopci a bylo mu nakonec nutné poslat na pomoc většinu týmu. Je tak vidět neuvěřitelná síla a soudržnost týmu, kde největší světové hvězdy dnes evidentně zelený dres pro Marcela podržely. Bodově ale má stále náskok 29 bodů a naděje na udržení dresu je velká.

Ve středu bude Zdeňka a ostatní čekat nejvyšší kopec celého závodu - Col de Galibier 2642m.





By Radka Maurová on 18/07/2017