Tour de France pro Zdeňka zatím podle plánu

Tour de France pro Zdeňka zatím podle plánu

Tour de France pokračuje zatím pro Zdeňkův tým velice úspěšně, na kontě má již tři vítězství Marcela Kittela v etapách, jedno druhé a jedno třetí a průběžné šesté místo Dana Martina, který jede na celkové pořadí.

Po úvodní časovce a sprinterských a kopcovitých etapách přišla v neděli první velmi těžká horská etapa pro vrchaře. Zítra jezdce čeká první volný den.

"Zítra si dám lehký trénink a doufám, že zbytek dne budu moct strávit v posteli." těší se na volno Štyby

Zdeněk si doposud nejlépe vedl ve čtvrté etapě, kde dojel na desátém místě. V dalších dnech byl vždy v průběhu závodu vidět, odvádí skvělou práci ve prospěch celku a lídrů, ale nedojíždí v prvních desítkách. V celkovém pořadí má nyní ztrátu již bez minuty hodinu.

"Zatím jsem spokojen, jako týmu se nám vede skvěle, jen je pro celkové pořadí škoda, že dnes Daniel spadnul. Já jsem zatím byl vždy tam, kde mi tým určil. Dnes jsem byl v úniku, ale při stoupání na Le Biche jsem neudržel tempo skupiny. Na Colombieru mě předjela skupina favoritu, zkoušel jsem se udržet s nimi, abych pomohl Danovi, ale nešlo to, bylo to na mě moc." řekl Štyby

Zejména v nedělní etapě docházelo při sjezdech k mnoha pádům, jeden z nich neminul ani Zdeňka, který si vyčítá, že díky němu spadl Vegard Stake Laengen.

"Brzdil jsem do zatáčky, ale jel jsem prostě rovně a trefil jsem ho. Moc se mu omlouvám, už jsem mu to řekl i osobně, ale cítím se kvůli tomu hrozně. Naštěstí se mu alespoň nic nestalo." řekl k incidentu Zdeněk

Po zaslouženě volném pondělku peloton čekají dvě etapy pro sprintery. Zde bude mít tým jistě opět ty nejvyšší ambice.




By on 09/07/2017