Eneco pokračuje bez extra výkonù týmu a Štyby se těší na víkend

Eneco pokračuje bez extra výkonù týmu a Štyby se těší na víkend

Letošní edice závodu Eneco Tour se zatím obchází bez výraznějších úspěchù jak Zdeòka, tak celého jeho týmu. V prvních dnech stájový kolega Marcel Kittel končil na chvostu první desítky, v celkovém pořadí je jedenáctý, což ale v kontextu síly, se kterou se Etixx - Quick-Step na Eneco Tour vydal, nevyznívá nijak moc dobře.

Zdeněk po prvním dnu nastupoval do časovky s cílem neztratit čas na konkurenci. Se ztrátou 34 sekund se to vcelku povedlo.

V následujících dvou etapách skončil Štyby na 45. a 34. místě. Celkově je před páteční týmovou časovkou na 42. příčce se ztrátou 41 sekund.

Ètvrteční etapa Zdeòkovi přinesla horkou chvíli v posledních dvou kilometrech před cílem. Ve snaze vyhnout se padajícímu jezdci rukou zavadil o zrcátko odstaveného auta a málem to vedlo i k jeho pádu.

"Dnešní etapa byla dobrá, kostky, krátká stoupání, úzké uličky. Občas to tedy bylo nebezpečné. Ujela skupinka pěti jezdcù, ale byla pod kontrolou. Ke konci to bylo celkem riskantní se všemi ataky a pokusy malých skupinek o úniky. Kousek před cílem jsem měl co dělat, bylo to o fous, ale ustál jsem to. Ruku mám jen trochu oteklou. A těším se na víkend!" shrnul čtvrtou etapu Štyby

Páteční časovka bude pro mnoho týmù klíčová a povede pravděpodobně k zajímavým přesunùm v celkovém pořadí.




By on 23/09/2016