Vuelta je za námi

Vuelta je za námi

Vuelta a Espana pro Zdeòkùv tým skončila poměrně úspěšně. David De La Cruz obsadil sedmé místo v celkovém pořadí. Štyby celkově dojel na 63. příčce.

"Pro nás to byl dobrý závod, vyhráli jsme čtyři etapy, máme jezdce v první desítce v celkové klasifikaci, měli jsme žlutý i zelený dres, nemáme si na co stěžovat."

Předstartovní forma se u Zdeòka zlepšila a do dalších závodù je plně motivován a připraven. Určité rozčarování přišlo z toho, že mu nebyl dán prostor pro etapový skalp, nicméně oběti ve prospěch celku se v cyklistice dějí a jsou žádoucí.

"Já jsme do závodu šel se smíšeným pocitem, nejezdilo se mi úplně nejlépe, ale den ode dne jsem cítil zlepšení. V těžších pasážích jsem dovedl držet tempo, v těch nejtěžších kopcích samozřejmě s nejlepšími vrchaři tempo neudržím. Nevyhrál jsem etapu, ale někdy to prostě nejde tak, jak si představujete, jedete za tým a musíte se přizpùsobit. Jsem ale rád za formu, kterou si odvážím."

Příští štací bude pro Zdeòka Eneco Tour, které dokázal v roce 2013 vyhrát. Týdenní etapový závod začíná 19.9.

"Teï se musím dobře zregenerovat, mám na to týden. Na Eneco Tour jsem vyhrál tři etapy, tak doufám, že mi letos bude sedět stejně jako ve 2013." řekl Štyby





By on 12/09/2016