Zdeněk chválí českého kolegu: Petr odvádí skvělou práci

Zdeněk chválí českého kolegu: Petr odvádí skvělou práci

Už na prùběžné třetí místo poskočil Zdeněk na závodě Kolem Algarve. V dnešní 2. etapě obsadil 7. místo, pátý byl jeho týmový kolega Michal Kwiatkowski. Štyby po etapě hodně chválil českého paráka z týmu Etixx-Quick Step Petra Vakoče.
„Byla to těžká etapa, ale kontrolovali jsme ji od prvního kilometru. Tahali hlavně Petr s Lampaertem. Vakoč byl fantastický. Tenhle kluk má neskutečně silný motor a myslím, že to budeme vídat víc a víc. Jsem šastný, jak skvělou práci odvádí. Věřím, že jeho výkony jsou motivací pro další mladé závodníky v Èeské republice. O Petrovi ještě hodně uslyšíme,“ chválil Zdeněk krajana.
„V etapě přišla asi po 150 kilometrech silnice, kde bylo snad tisíc zatáček... Bylo to legrační, ale i tvrdé. Snažili jsme se jet pořád na čele pelotonu, ve finále na nás čekal čtyřkilometrový celkem prudký kopec. Kluci nás tam dovezli na dobré pozici, z našeho týmu jsem tam zùstal s Martinem, Golasem a Kwiatem,“ popisoval Zdeněk.
Ve stoupáníi atakoval Geraint Thomas ze Sky a etapu vyhrál. „V tom kopci nám odjel a už jsme ho neviděli... My se v závěru chtěli o něco pokusit s Kwiatem, ale udělali jsme chybu v poslední zatáčce a dostali se přes nás ještě kluci z Astany, takže Kwiato byl šestý a já sedmý,“ dodal Štyby.
Zítra je na programu časovka na 19 km se zvlněným profilem.





By on 19/02/2015