Štyby je poprvé Králem české cyklistiky!

Štyby je poprvé Králem české cyklistiky!

Štyby byl ve středu večer vyhlášen Králem cyklistiky za rok 2014. V anketě Èeského svazu cyklistiky triumfoval poprvé v kariéře a porazil sedmého muže letošní Tour de France Leopolda Königa, třetí skončil biker Jaroslav Kulhavý, mistr světa v maratonu.
„Moc si toho vážím. Èeští cyklisté jsou čím dál lepší. Na silnici měl skvělou Tour de France Leo König, Petr Vakoč měl taky parádní sezónu. A byly tu i další skvělé výsledky v jiných disciplínách,“ řekl Zdeněk, jemuž předal korunu pro krále historicky první vítěz ankety Pavel Doležel, bývalý skvělý silničář a později neméně úspěšný trenér.
Zdeněk letos hned na začátku roku získal třetí titul mistra světa mezi krosovou elitou, měl i řadu výborných výsledkù na silnici. Byl pátý na Roubaix, sedmý na San Remu, stal se mistrem republiky v závodě jednotlivcù, z časovky přidal bronz a vyhrál etapu na Eneco Tour, kde se zranil a měl nucenou pauzu.
V závěru sezóny se stihl dostat do formy a vyhrál jednorázovku Binche- Chimay-Binche. „Celý letošní rok byl jako den a noc. Mùj psycholog mi říkal, že to je na knížku,“ přiznal Štyby, který by dal hlas Königovi. „Top 10 na Tour, navíc při prvním startu, to je fantastický výsledek. Byl to jeho životní úspěch a vynesl mu skvělou smlouvu ve Sky.“





By on 26/11/2014