Štyby na MS v Ponferradě: Netuším, na co mám

Štyby na MS v Ponferradě: Netuším, na co mám

Zdeněk se v neděli postaví na start silničního závodu na MS ve španělské Ponferradě. Spolu s ním pojedou v dresu české reprezentace jeho stájový kolega z OPQS Petr Vakoč a Jan Bárta. Štyby za sebou má tréninkový blok na Mallorce a cítí se každým dnem lépe. Po pádu na Eneco Tour však ještě není v takové formě, jakou měl před tímto závodem a nucenou pauzou.
„V přípravě jsem udělal maximum, co šlo. Měl jsem ještě hodně dobrý týden na Mallorce, kde jsem trénoval vyloženě na sílu, protože vytrvalost mi úplně neodešla. Odpracoval jsem, co jsem chtěl a viděl jsem každý den zlepšení,“ řekl Zdeněk.
Netuší však, na jaký výsledek mùže pomýšlet. „Mùže mi to sednout, mùžu chytit nějakou dobrou skupinu, ale konkrétní výsledek se odhadovat nedá. My ve třech určitě závod tvořit nebudeme. Režírovat ho budou silné týmy, které jedou v devíti lidech a my se musíme pokusit vytěžit z toho co nejvíc,“ přiznal Štyby.
Za favority považuje Sagana, Boonena, Gilberta, van Avermaeta, Gerranse, Sagana, Cancellaru nebo Valverdeho. „Ale lidí, kteří tady na této trati mohou pomýšlet na vítězství, je daleko víc,“ dodal Zdeněk.




By on 27/09/2014