Třetí v etapě!!!

Třetí v etapě!!!

Zdeněk zazářil v 6. etapě Critérium du Dauphiné, když skončil třetí ve spurtu druhé skupinky uprchlíkù. Stáj Omega Pharma-Quick Step mohla mít dvojnásobnou radost, protože prvenství vybojoval Jan Bakelants.
„Dopadlo to pro nás skvěle. Od rána jsem tušil, že by se něco mohlo podařit. Skoro celý balík byl po včerejšku popravený a říkal jsem si, že by mohl vydržet únik skupiny až do cíle,“ popsal Štyby.
Sám do jednoho takové skočil s Bakelantsem a tentokrát to byl ten správný. „Včera mi to nevyšlo, dnes ano. A je skvělé, že vyhrál Baky, protože ten tady jel v úniku už třikrát a dnes se konečně dočkal,“ chválil Štyby kolegu z týmu.
„Když atakovali Westra a Ligthart, Baky byl z nás dvou v lepší pozici a vyrazil za nimi. Během chvilky si vypracovali náskok. Já se pak dozvěděl, že Ligthart nevydržel tempo a odpadl, tak jsem chtěl zabojovat o to třetí místo. Vyšlo to výborně,“ radoval se Štyby. „Je to dobré povzbuzení do dalších závodù. Hlavně jsem rád, že se každým dnem cítím líp a líp. Teï nás čekají těžké dva dny v horách, tak jsem zvědav. Nemyslím si, že by si favorité nechali někoho odjet, spíš to vidím tak, že si to rozdají o etapové vítězství na férovku oni.“





By on 13/06/2014