Kevin zaslouží veliký respekt

Kevin zaslouží veliký respekt

Hlavně pomoc týmovému lídrovi Kwiatkowskimu, který si vybral slabší den a ztratil čtyři a pùl minuty, to byl úkol Zdeòka v další etapě Critérium du Dauphiné poté, co mu na začátku nevyšel pokus o únik. A taky velká chvála pro týmového kolegu Kevina De Weerta.
„Hned na začátku se snažila spousta klukù skočit do úniku, protože prvních čtyřicet kilometrù před prvním kopcem bylo po rovině,“ řekl Zdeněk. „Asi po 15 kilometrech došlo na velký pád na úzké cestě, který rozdělil peloton. Já byl vpředu, ale rozhodli jsme se zastavit a počkat na ostatní, kteří zùstali vzadu. Když se všechno zase vrátilo do normálu, začal znovu boj o únik. Já se snažil skákat do rùzných skupin, ale neměl jsem štěstí. Pak už to bylo celý den nahoru, dolù, nastoupali jsme 3300 metrù. Závěr byl hodně těžký, hlavně ten poslední kopec. Snažili jsme se Kwiatka dostat do první skupiny, což se bohužel nepodařilo,“ popsal Štyby.
Měl radost z formy stájového kolegy Kevina De Weerta, který vloni na Vueltě ošklivě upadl ve sjezdu a zpùsobil si řadu komplikovaných zranění včetně zlomenin. „Je nádhera vidět zase Kevina zpátky ve formě. Myslím, že řada jiných klukù by po tom, co se stalo Kevinovi, skončila kariéru. Ale on se dokázal vrátit a zaslouží obrovský respekt, protože si od loòského srpna prošel doslova peklem,“ přiznal Zdeněk.





By on 13/06/2014