Trénink na Mallorce a příprava na Dauphiné

Trénink na Mallorce a příprava na Dauphiné

Zdeněk je v těchto dnech v plném tréninku na Mallorce směrem k další části sezóny. Už ví, že ji odstartuje etapákem Critérium du Dauphiné (8.-15. června).
Pùvodně měl po pauze začít na etapáku Kolem Švýcarska. „Nakonec jsme to po dohodě s týmem změnili. Dlouho jsem nezávodil, Dauphiné je o týden dřív, tak už se těším,“ prozradil Zdeněk. Jeho dalším startem bude mistrovství republiky 29. června.
Po klasikách si dal týden absolutního volna bez kola. „Byli jsme s Ine na Mallorce, chodili jsme na výlety, prostě taková aktivní dovolená. Pak jsem na Mallorce začal trénovat. Nejdřív šlo o klasické najíždění, teï už jsou v tom i intervaly a tréninky na časovkářském kole. Všechno probíhá podle plánu, do toho tady na Mallorce sleduju Giro a hokej, takže pořád přepínám televizi,“ řekl s úsměvem Štyby.
Na Giru mu dělají radost jeho kolegové z Omega Pharma-Quick Step, hlavně vedoucí muž Rigoberto Urán. „Byl jsem příjemně překvapen, jak lidi od nás zajeli tu časovku. Vím, že Urán se na ní hodně chystal, na trase byl už před dvěma měsíci. Celé to projížděl a určitě se to vyplatilo. Má k sobě perfektní lidi a přál bych si, aby rùžový dres udržel až do cíle.“





By on 24/05/2014