Chci další titul

Chci další titul

Zdeněk se dnes v Táboře poprvé proháněl na nové trati, která bude 30.-31. ledna hostit mistrovství světa. Již v sobotu se zde pojede český šampionát, kde Štyby obhajuje titul z posledních dvou let. Celkově bude usilovat o čtvrté zlato. „Mistrovský dres bych chtěl udržet,“ řekl na dnešní tiskové konferenci před sálem plným novinářù.

Budeš zklamaný, když nevyhraješ?

Asi nebudu říkat, že bych rád skončil do pátého místa. Doufám, že budu schopen o titul bojovat. Hrozně rád bych zùstal v dresu českého mistra. A pokud by to nevyšlo mně, přeju zlato Dlaskymu, aby dres alespoò zùstal v týmu.

Jak na tebe nová tra pùsobí?

Je perfektní, organizátoři ji připravili na jedničku. Je to spravedlivá tra a už jsem tady pomalu začal nasávat atmosféru mistrovství světa.

Máte jako Èeši výhodu proti zbytku světa, že na trati pojedete mistrák?

Obrovskou. Oni budou mít určitě informací dost, ale závod nenahradí ani tisíc tréninkù na tom okruhu.

Nemáš trochu obavy ze sněhu?

Možná bych jel radši na blátě jako na GVA v Baalu, ale pokud by takové počasí mělo být i na mistrovství světa, bude pro nás velké plus, když si to teï vyzkoušíme.

Koho považuješ za největší soupeře?

Šimùnka, Bínu, Zlámalíka. Dlaskyho jako soupeře neberu, je to v první řadě týmový kolega. Pokud bude padat sníh, závod bude náročný na techniku. Záleží, jak se s tím kdo vypořádá.

Kdo ti přijede držet do Tábora palce?

Budu tu mít svùj realizační tým: mechaniky, fyzioterapeuta. A taky plný autobus fanouškù od nás ze Stříbra. Snad je nezklamu.




By on 07/01/2010