Smutný začátek, dobrý konec

Smutný začátek, dobrý konec

I druhou etapu závodu Kolem Ománu rozhodl závěrečný spurt, v němž slavil prvenství Nor Kristoff z týmu Kauša. Zdeněk byl klasifikován na 77. místě ve stejném čase jako vítěz, jeho stájový kolega z Omega Pharma-Quick Step Tom Boonen skončil třetí.
„Dnešní etapa začala velice smutně, minutou ticha za Kristofa Goddaerta: kamaráda, který v úterý tragicky zahynul při nehodě na tréninku. Upadl a přejel ho autobus. Byl na místě mrtev. Je to strašné,“ zmínil Štyby dnes už bývalého belgického cyklistu z týmu IAM Cycling. „Byl to kluk, na kterého nikdy nezapomenu. Nepoznal jsem moc vtipnějších a stále pozitivně naladěných lidí, jako byl on,“ dodal Zdeněk při vzpomínce na kamaráda.
K samotné dnešní etapě pak podotkl: „Zase odjela skupina, ale díky tomu, že jsme většinu etapy jeli po větru, nebylo úplně jednoduché uprchlíky dostihnout. Těch 145 kilometrù uteklo hodně rychle. Závěr jsme jeli na Toma Boonena, který skončil třetí, takže konec byl z našeho pohledu docela dobrý. Zítra se jede etapa, na kterou rád vzpomínám z loòska a pokusím se to loòské páté místo vylepšit,“ prohlásil Štyby.





By on 19/02/2014