Triumf v Tervurenu!

Triumf v Tervurenu!

Zdeněk vyhrál závod 1. kategorie UCI v Tervurenu, který pořádal hlavní sponzor jeho stáje, Fidea. Nechal za sebou všechny hvězdy včetně Nyse i Alberta a nejvyšším stupni stanul poprvé od 6. prosince, kdy ovládl Světový pohár v Igorre.

„Mám radost, že jsem se zase po nějaké pauze dočkal vítězství. Sice to nebyl závod žádného seriálu, ale i tak jsem šastný. I kvùli tomu, že to pořádala Fidea. Je fajn, když vyhrál někdo od nás, všichni sponzoři byli nadšeni,“ prozradil. Ze stáje Telenet-Fidea skončil ještě třetí Pauwels, čtvrtý Meeusen a Petr Dlask bral sedmou příčku.

„Před závodem jsem se cítil hrozně. Byl jsem nějaký unavený a bál jsem se, že to nebude ono. Ale postupně jsem se rozjel a ve třetím kole jsem za to vzal. Během další rundy jsem měl k dobru dvacet vteřin. Pak se ke mně asi na tři vteřiny přiblížil Albert, ale nemohl nacvaknout nohy do pedálù, pak měnil kolo a už jsem jezdil sám až do cíle,“ popsal Zdeněk.

Závod se jel v chladném počasí, na trati byl i sníh. „Myslím, že to byla ideální příprava na Tábor,“ vzhlížel už ke svému dalšímu startu, kterým je sobotní mistrovství republiky. Tam bude Štyby největším favoritem.

Výsledky: 1. Zdeněk Štybar (ÈR) 1:01:12, 2. Sven Nys, 3. Kevin Pauwels, 4. Tom Meeusen, 5. Niels Albert (vš. Bel.), 6. Francis Mourey (Fr.), 7. Petr Dlask (ÈR), 8. Sven Vanthourenhout (Bel.).






By on 03/01/2010