Druhé místo v etapě i celkově!

Druhé místo v etapě i celkově!

Zdeněk zazářil v šesté etapě závodu Eneco Tour, když skončil druhý za Španělem Lopezem ze Sky o pouhé dvě vteřiny. Díky tomuto úspěchu poskočil před závěrečnou etapou i na druhou příčku prùběžné klasifikace. Na nového nizozemského lídra Dumoulina teï ztrácí osm vteřin.
„Etapa byla velmi těžká. Od začátku odjížděly skupiny a nás stálo dost sil, abychom tam vždy někoho měli. Já zkusil nastoupit po třinácti kilometrech na rychlostní prémii, což skoro na začátku etapy málem zničilo moje nohy a pak jsem dost trpěl. Ale postupně se to zlepšovalo,“ řekl Zdeněk.
V závěru byl ve skupině deseti závodníkù. „Ale nemohl jsem s nimi pracovat, protože za námi jel mùj týmový kolega Chavanel a čekali jsme na něj. Takže jsem se mohl trochu šetřit. Klobouk dolù před Dumoulinem, který byl v závěru nejsilnější ze všech a posledních patnáct kilometrù jel fantasticky,“ pochválil nového lídra ze stáje Argos-Shimano.
O vítězi etapy nakonec rozhodoval spurt vedoucí skupinky. „Dal jsem do toho všechno, ale bohužel to na vítězství nestačilo. I tak musím být s druhým místem spokojen. V neděli nás čeká poslední den a je těžké předvídat, jak to dopadne. Ale budu bojovat,“ slíbil Štyby.





By on 17/08/2013